Lilla landet lagom

Ja, det blir nog min rubrik på mitt paper i skolan.. Har redan skrivit ett men får inte alls ihop den riktigt så nu kl 2.30 kom jag på en ny som jag tror mer på.. Har inte kunnat somna ikväll/inatt å när jag väl gjorde det så har jag å William bråkat i 3tim.. Jag tycker det är ok om han kryper ner hos oss efter kl 5 men inte innan dess å han har gråtit å jag har suttit å gått å lagt mig å han har gråtit å skrikit å så har det pågått men nu verkar han ha somnat.. Något gott utav detta skulle kunna vara en ny lysande idé som ska ge mig godkännt i kursen haha det är inte fy skam.. Lilla landet lagom ska handla om just det, vi växer upp i ett land där lagom är bäst men är det verkligen så när segrigeringen ökar, klyftorna växer och skolungdomar får allt sämre betyg.. Har vårat lagom är bäst land svårt att ta tag i detta.. Hur gör man när lagom är väldigt långt bort? Kan man utgå får lagom när allt blir individsnpassat så allt kan skyllas å ledas tillbaka till individen själv.. Det är ditt fel, du tog inte ansvar för dig och jobbade på din individ, är det lagom? Det är inte lätt att jobba efter lagom när förutsättningarna är så olika, lagom ser nog annorlunda ut för dig och mig.. Det är även bra att vara lagom normal, man ska hålla sig inom normen men att sticka ut lite lagom gör inget, el? Att makten blivit osynlig gör inte saken bättre, ansvaret är inte så tydligt längre, det faller lägre ner i ledet och faller mer som vägvisningar och inte något peka med hela handen.. Man har ett fritt val fast bara bland de valen som anses vara de rätta.. Nu är det kommunerna och inte staten som ansvarar för bl.a. Skolorna och detta ger väldigt olika förutsättningar beroende på vart du bor.. Det gäller att ha koll på vart du bor å vad du vill ge ditt barn för utbildning och det ger väldigt stora utanförskap som inte alltid är lätta att hantera.. Rika-fattiga, klyftan växer å landet lagom är inte så lagom när man skrapar under ytan det är väldigt mycket bra el dåligt å vilken sida normaliteten är du? Å kanske ännu viktigare, hur långt ifrån normallinjen är du? Man ska nog försöka hålla sig lagom nära för lagom är bäst el hur var det nu??


Julen är över

Vad skönt det är.. Det har varit en underbar jul men ändå gott när den är över.. Det är så mycket människor å mycket mat haha sockerberoendet är tillbaka på topp efter allt choklad ätande.. Fy satan i gatan vad jobbigt det är men det ska bli bättre igen, så nu är hårdhandskarna på igen.. Resan nedåt i viktskalan är igång igen.. Känns skönt, har haft en underbar jul men gott med verkligheten igen.. Julen firade vi med William hos våra två familjer och vi hade det mycket bra.. Så mysigt å William var så glad över alla julklapparna, barn å jul är underbart.. Så mycket julklappar bara, William har dubbelt så många så det blir mycket 4st familjer nu när vi båda har stadigt sällskap, extra mycket kärlek, det är bra.. Idag ska jag äntligen få hämta honom igen, så skönt att ha honom på hemmaplan igen, mammas
Hjärta.. Veckorna utan honom är tunga men självklart finns det fördelar oxå som tur är och det är skönt att veta att han har det bra på båda ställena och att både jag å hans pappa kan komma överens å umgås.. Även om vi inte tycker lika så fungerar det ändå och det är väldigt viktigt, speciellt för William.. Nu får jag fixa iordning så att jag kan hämta lillkillen.. Frasse växer så det knakar förresten, världens goaste katt och han passar bra in i vår familj, gör oss hel.. Blir gott när vi hittat ett hus oxå så att vi kan bli en hel familj på riktigt

Kram


Lite förkylning bara

Ja det är lite snorigt här hemma, men vi mår prima ändå.. Snacka om att vi haft en mysvecka, igår var vi hos farbror doktor å han har inga steptocker (hur det nu stavas) i halsen, tryck på öronen men ingen inflammation, däremot fick vi ögonsalva så nu ser ögonen bra ut, så skönt.. William å Frasse har lekt och myst mycket, så härligt att se.. Får se om vi kommer iväg å fixa lite pyssel.. Vi får njuta av att vara ihop så mycket det går för imån hämtar hans pappa honom igen, tiden går för fort..
Kram


Ysstan

Ps. Nu kan ni även följa mig på Instagram under namnet: ysstan Ds


Ysstan


Glömde visst..

Måste berätta att William varit duktig å lämnat sina nappar till kaninbäbisarna på Liseberg, så duktig! Sedan var han tomte i luciatåget som ni kan e på bilderna i förra inlägget.. Han kan alla låtar samt sjunger mer än gärna men inte på dagis haha där ville han inte men han var söt som socker.. Igår på 3:dje advent så körde vi fiskebåten till Öckerö, för vinterförvaring och det var underbart trotts det "friska" vädret att komma ut på havet, Vi längtar vår lilla familj på vår å sommar så att vi kan komma ut igen.. William ville fiska så han var lite besviken över att det inte bodde det men det funkar inte när fiskarna sover haha el? Sedan är det så trist att all snö försvunnit å att det troligtvis blir en grå å isig jul, tyckte den kunde fått varit kvar, runt -5 å vitt landskap, mycket trevligare!

Natti natti


-8,5

Oj, så mycket har hänt sen sist.. Appen har legat nere å inte haft tid och ork att fixa det.. Nu är jag nere på -8,5 och även om det går bra så känns det som en svacka.. Jobbigt med jul å alla, bullar, kakor å speciellt choklad.. Sockersuget är tillbaka även om det inte är lika illa som förr så fy satan i gatan vad jobbigt det är men men det positiva är att man är medveten om den.. Varvar gott med nyttigt just nu så ska bli skönt när december är över för den sakens skull.. Annars så har vi det väldigt mysigt här på hemmaplan, speciellt nu när William är hemma och han å Frasse kör på ordentligt nu, som syskon.. Ömsom skratt, ömsom gråt.. Just nu har han fått ögoninflammation men har införskaffat recceptfri salva så vi håller tummarna på att det hjälper.. Annars så tycker jag alla är sjuka nu så vi håller tummarna, peppar peppar! Nu är skolan slut för iår el ialla fall besöken på skolan, det är "bara" examinations uppgiften kvar att skriva, lätt som en plätt haha nä men tror jag har koll på det, jag hoppas William jan gå till dagis på onsdag el torsdag så jag kan få börjat men vi får la se.. Imån blir det hemma mys å iväg på middag på kvällen, blir kanonbra!

Kram


-7,5

Inte för att det kanske syns så mycket på mig men det känns bra.. När allt slit om vad man får å inte får äta å hur mycket ger resultat.. Alltid roligt men har en lång väg kvar att vandra så det får ändå även om det är roligt gå långsamt, vill ha ett bestående tänk.. Igår bakade vi lussebullar här hemma och det luktar å smakar så gott.. Gjorde några med mandelmassa å vit chokladfyllning å trotts vikt tänket så var jag självklart tvungen att smaka och det var så gott! Idag har Williams kusin å familj varit här och träffat Frasse, mysigt å han vill vara med bustrollen å leka.. Man märker att vi träffas hyfsat ofta för de är som syskon å en del "syskon" bråk har det varit idag haha men dom lugnar sig fort som tur är.. Imån är det torsdag och näst sista seminariet, skönt och skrämmande.. Men vill både ha å inte ha torsdag, på den negativa sidan är det sista kvällen med William på 1v. Sorgligt värre, på den positiva sidan är att den tillbringas i Lerum med pepparkaksbak å pepparkakshusbak, ska fixa ett så fint hus till oss tänkte jag, el varför inte ett slott el en Borg? Vi får se vad det blir.. Nu ska jag försöka få lite sömn, natti!

Kram


Sundsvall och snö

Igår anlände vi, var orolig för att flyga hit ensam med William.. Men det gick så bra, han älskar att flyga säger han.. Han var verkligen så glad å såg fram emot detta och det fungerade prima.. Så nu vet man att det fungerar att flyga så det inte är några problem.. Riktigt roligt och mysigt å komma fram till ett snötäckt Sundsvall, snöade en hel del mer å igårkväll/ natt så idag blir det ut å leka i snön.. Dom vi sover hos har så fint å är då trevligt att ses, så en kanonkväll med lite restaurang.. William gillade att flyga så pass mycket att han tog initiativ att köra själv


RSS 2.0