Gott slut å Gott nytt år!

Ja då var detta året till ända och det har hänt en hel del, jag hoppas att nästa år blir ett possitivt å händelserikt år.. något nyårlöfte har jag inte kommit på än, vi får se vad jag kan hitta på haha här kommer lite bilder på oss från året som gått:


Januari: på volvomuseet

Februari: hemma hos gamelmormor

Mars: bus med kusinen

April: Coola killen

Maj: Fick sin cykel

Juni: Var på badhotellet i Danmark

Juli: besökte Boråsdjurpark

Augusti: Lillkillen två år och vi hängde en hel del uppe i Lerumsskogarna där det var full fart

September: Firade Neo´s 1års dag

Oktober: Gick på barndans/röris

Novmber: mycket kusinbus blir det på ett år

December: Neo sov över för första gången å det va SÅ kul!

Finns självklart mycket mer men har sollat ut lite gottigheter, nu ser vi fram emor ett nytt gott år med massa roligt, hoppas på att komma iväg på en resa, få nytt jobb eller börja plugga, må bättre och att William utväcklas, mår bra och får det så bra en kille på över två kan ha det, mamma´s hjärta!

Gott Nytt År!

//S


Vår Jul

God jul på Er och god fortsättning, här har ni vår jul från lite innan tills igår i bilder:


Rullade å "pyntade" snögubbar i Lerum, William Älskade det!

Hälsade på tomtar och..

kaniner på Jul på Liseberg

Otroligt roligt om William får bestämma!

Vuxna mumsar på renkött i pitabröd mednans liten mumsar pannkakor

Sedan pyntade vi vår fina gran klart

såhär fin bidde den..

Söta Frida som jag är gudmor till

Syskonen Hampus å Frida, sötnötterna!

kusinerna busar på uppesittarkväll

William, Leja å morbror Eddie

Neo Älskar att hålla barn å kramas men Frida är inte lika övertygad

Henke å Frida

Julaftonsmorron å william´s knappbok

Neo fick en damsugare i julklapp, gu så koj tyckte han!! Vart hittar man en sån unge? ;)

Brandbilen han fick av kusin, å den låter.. hämden är ljuv!!

Fick Bärgaren av mormor å morfar, urkul!!

Kusinerna leker med sina nya bilar!

Det var lite urplock från oss! Hoppas ni haft det gott, snart börjar det ett nytt å och jag hoppas på att det innebär nytt jobb/utbildning, ny bostad på bottenplan och mycket kärlek.. Har ni något bra nyårslöfte? Jag har inte kommit på något bra än.. Nu ska jag sakta men säkert dra mig mot stan för att inköpa en present till ett fördelsedagsbarn på 39imån, är man födelsedagsbarn då? eller vad heter det.. Blir inga höga knop denna veckan känner mig i sådär skick å nästa vecka drar jobbet igång igen och vill inte stressa upp mig för myckter för då kommer det nog skita sig igen.. Ta hand om er!

//S


Dan före dan före dopparedan

Ja idag har vi haft det riktigt mysigt jag å William, vi har varit i Lerum och köpt mjölk till mamma å pappas kylskåp så dom har när dom kommer hem från Thailand på julaftonsmorron.. Väl där så hälsade vi på grannarna oxå samt gjorde snögubbar, så mysigt! William Älskade det, så roligt tyckte han det var, så det blir nog mer av det om det skulle komma någon snö här någon gång haha Vi håller tummarna jag å William, nu ska vi packa ihop oss och åka iväg en sväng till Jul på Liseberg, ska bli så mysigt, känns som en riktig mys dag helt enkelt, kommer bilder ikväll,

//S


Gggrrr

Efter en väldigt bra morgon så kom William iväg till dagis och jag begav mig hem för att kolla vad för julgodis jag ska göra å istället för att gå på det jag bestämt så börjar jag ändra mig i affären haha så nu får vi se vad det blir.. Just nu tycker jag bara att jag var väldigt ambiskös, men det blir nog kanonbra när jag är klar.. Ringde även bostadsbolaget för att kolla om jag kunde lämna in mitt sjukintyg för att få företräde till bottenlägnehet fortare.. jag ringde en av damerna där å hon ville först att jag skulle lägga det i ett kuvert i brevlådan men det kan jag ju inte göra måste ju ha en kopia.. Jag kollade på klockan å såg att dom stängde om fem minuter så jag sa att jag kommer direkt, när jag kommer upp över krönet till bostadskontoret så ser jag hur dom "drar för" gardinerna, jag knackar men självklart så syns ingen haha jag ringer denna kvinnan igen men får inget svar inte andra gången heller men tredje gången går telefonsvaraen på.. Jä-la kvinna, här skyndar man å hon vet att man är påväg men inget svar å inte en rörelse på insidan, fy satan i gatan vad arg jag blev.. Nu känner jag mig mera ledsen, så onödigt av dom å ohyffsat, kan man inte försöka vara lite trevlig, jag var trevlig.. Hade kanske tagit en minut att kopiera mitt papper, så tråkigt men nu får jag å William försöka komma ut innan nio imån vilket leder till ett stressmoment som jag hade hoppast på att slippa imån när vi är lediga men men alltid är det något, suck!

//S


4dagar kvar

Ja tiden går fort när man har roligt...Missade ju Williams läkartid igår, vi skulle vara där och prata om hans anfalll han har med sina fötter stackarn.. Blir så trött på mig själv, kom på det imorse när jag låg å inte kunde sova.. Är så hemskt när man kommer på något man glömt, den kännslan är så hemsk å när jag kom på vad det var så fick man ont i hjärtat.. Snack om dålig mamma kännsla, Det är väldigt jobbigt med dessa kännslor när jag har William, tror inte han märker så mycket av det men jag känner så tydligt hur jag inte orkar å det får mig att känna mig som en sån dålig mamma och må så dåligt över kännslan attt man inte orkar med sitt barn.. Eller orkar med måste jag men det är sån skillnad från att vara själv.. Han är verkligen mitt allt och skulle vilja vara gämt med honom.. han har vuxit så fort nu å utväckligen går så mycket framåt, nu kan man har disskutioner, å han frågar å man själv frågar å kan få svar å så, helt underbart! så roligt verkligen, det märks nog ännu mer efter som man bara ser honom varannan vecka, därför blir den veckan extra viktig oxå.. ikväll har även min stora kärlek tittat förbi och jag känner att batterierna är laddade, bara han kommer innan för dörren så försvinner allt ont, så skönt verkligen.. Få lite annat kul att tänka på, imån ska det göras julgodis inför julafton, ska bli kul, blir en lugn dag, William går på dagis 8-15 så blir en lugn morgon först för oss, sedan traska till dagis å jag åker å handlar inför godisbak, å hinner ta det lite lugnt.. På torsdag tänkte jag att jag å William ska införskaffa oss en julgran hihi För att knyta ihop dettta inlägg med början så var det så att William vaknade självklart gråtandes å hade ont i sina fötter, lite bråk, gråt å alvedon senare så somnade han om gott men dom där stackars fötterna, inte lätt att ha så ont å sån panik, lillkillen, mammas hjärta


En liten tomtenisse

//S


4:de advent

Helt sjukt vad tiden går fort, idag hämtade jag William från sin pappa vid 10-tiden för att åka iväg och fira min kusin som fyller år idag.. Hon ville fira sig själv med lite grilling ute på ett naturreservat ovenför shalgrenska och det gjorde vi.. backe upp å backer ner på grus/ler-väg konkade jag vagnen haha helt slut men det var väldigt trevligt.. hade sån ångest inför detta igår, har svårare än vanligt nu förtiden att vara väldigt impulsiv å göra något jag inte brukar.. Ser hinder i allt men iväg kom vi, å grillade å fick frisk luft fick vi å det var kanon trevligt.. William grillade å var jätte duktig, lekte å slog med pinnar å luffsade runt å lekte tiger vilket han är väldigt duktig på nu mera haha, tigern william som han själv säger haha Så nu är jag helt slut men inte William han somnade på vägen hem men vi ska snart byta om på honom å mysa ner för att sova.. Imån ska vi åka till Mölndal å leka lite med Neo, nu lite bilder från dagen:


Grillplatsen där vi grillade

William äter sin egen "grillade" korv på sitt egna vis

Så mysigt och väldigt mycket barndomsminnen




//S


Lördag, en vecka kvar



Ja då är det en vecka kvar till julafton, VA! Hur fort går inte tiden, helt sjukt.. Men idag blir en ganska lugn dag tror jag, har sagt till alla att jag planerar den eftersom haha hade varit trevligt att ut å dans ikväll men min kropp känner inte så så vi får göra något hemmifrån..
Ska hämta en dubbelvagn som jag köpt via blocket idag, en sulkeydubbelvagn, som vi kan ha när vi passar båda barnen, fick den för 200:- så det blir perfekt..
Igår när jag va hos läkaren så fick jag nog med allt, vilket är så skönt, var så nervös innan, gillar inte att vara sjuk, jag har varken tid eller råd med detta haha men men.. Han skulle oxå tro det är fibromyalgi men vi väntar med diagnos då det ärdumt å få en stämpel så tidigt.. Fick ett sjukintyg för att gå före i kön till en bottenlägenhet å det är skönt, fick remiss till psykolog så man börjar där å förhoppningsvis slipper antideprisiva mediciner.. Sedan probelmet med ögat som kommer till å från, får som huvudvärk vid vänster öga å allt blir suddigt, detta suddiga kan komma lite när som oxå, det är viss någon form av migrän så kropper säger visst till på alvar.. Ingen stress å inget hårt arbete, så lägenhet på bottenplan, börja plugga och fortsätta med sjukgymnastiken så går nog allt åt rätt håll, det känns bra.. Känns skönt med en läkare som lyssnade helt på mig, inte tycktre jag var dum och förstog till stor del helhetsbilden å det är skönt, han hade inte brottom som dom andra alltid har..

Nu blir det en kopp varmt Te, krypa ner under enfilt i soffan å se en film..

//S 


Inför läkare

Ja, imån ska jag till läkaren igen, så får vi se vad han säger för roligt.. Jag hoppas på lite klarhet och ett sjukintyg så att få en lägenhet går fortare, det behövs i friskhetstänket haha känner att allt är påväg åt rätt håll så det känns hoppfullt.. Får hoppas jag kommer in på skolan, å lite nervöst för hur det ska fungera oxå med att sitta still i skolbänken, mycket spännande att se fram emot.. Idag har jag hälsat på William hos sin pappa, så mysigt, den sonen är så underbar

Lilla Älsklingen

Så längtar tills på söndag då jag får träffa min lilla Älskling å till imån kväll då jag får träffa min stora Älskling.. Blir en bra helg, tänkte jag å William skulle åka å bada i Mölndal på söndag, det tycker han e skoj!

//S


AjAjAj



Ja, så illa känns det som jag har legat inatt, suck! Hade krupit ner så gott igår kväll å glömt ta mina mediciner, orkade verkligen inte gå upp så då blev det en väldigt jobbig natt.. Så jobbigt när man är trött men inte vet hur man ska ligga, det finns inget som känns bra, ligger man på sidan så smärtar axlarna, så även om man ligger på magen, då säger även ryggen ifrån, på rygg går hyffsat men då känns nacke å rygg å ev axlarna haha som sagt helt omöjligt.. Hade varit en investering å köpt en riktig säng tror jag men får vänta några år innan de pengarna finns på kontot.. Ska jag börja plugga nu oxå så är det extra lite pengar att röra sig med.. 
Nu ska jag städa iordning lite å i maklig takt här hemma, sedan åker jag nog iväg till svägerskan å tjötar lite innan jag far hem å fortsätter igen.. Dålig dag då behöver man komma ut en stund vare sig man vill eller inte, som sagt städningen försvinner tyvärr inte haha ha en go dag!

//S


Lucia

Ja, idag har man börjat dagen med att kolla på William å deras Luciatåg, så sött men William ville inte alls tyvärr haha Men nästa år så går det nog bättre.. Han var en riktigt fin tomte, dock hade jag å hans pappa båda glömt kamerna vilket är väldigt typiskt men men han var mest ledsen så kanske lika bra..
Idag har jag även fixat en läkartid till en ny läkare på fredag, det blir till att ta allt från början å förklara igen å hoppas på rätt hjälp.. Känns bra i alla fall, denna gången så har jag skrivit ner allt på en lapp så jag inte glömmer något å hoppas han förstår å kan ha lite tipps, hjälp å kan hjälpa till med en utredning om fibromyalgi.. Pratade även med mitt bostadsbolag om omflyttning har ju sökt nu ett tag men skulle vilja ha lite hjälp med att få det att gå lite fortare då jag mår som jag gör å då kan man visst få en sjukintyg från läkaren så får man företräde till bottenplans lägenheterna så det ska jag göra.. Allt blir nog bra, har varit på vatten gympan idag igen, tränar ju tisdagar å torsdagar i varmvattenbassäng med sjukgymnast å det gör kroppen gott, skönt.. Hälsade på jobbet efter det en sväng oxå, kollade läget med dom å det är fullt upp och jag känner bara att jag inte hade orkat.. Så tugnt just nu både fysiskt å psykiskt så det hade inte hjälpt mig alls, så håller tummar å tår på att det blir plugg till våren.. Denna veckan är veckan då jag är utan William oxå, väldigt tomt å samtidgigt så mår jag fysiskt ganska bra vilket ger en skuldkännslor för att inte ens orka med sitt egna barn, väldigt tungt.. Klarar av klart jag gör,  han går i första hand gämt men kropp å knopp mår där efter, är helt slut sorgligt nog.. Så när det känns lite tungt så kollar jag på mina bakgrundsbilder på datorn å inser vad mycket fint å glatt det finns:




Kan man bli annat än glad när man ser dessa glada kusiner? Knappast!

//S


Lycklig

Det är så underbart att det finns någon som kan göra en så lycklig trotts all värk, eller rättare sagt två.. William å min stora kärlek, att bara ett samtal kan göra att man mår så bra, helt underbart.. Trotts värk så kan man lixom tränga bort det och bara känna sig så upprymd, härligt! idag ser det lite ljusare ut på himelen så vi får se vad vi hitttar på för bus idag.. Idag ska även min son William till sin pappa, dom skulle på julfest igår så vi får la se om det inte blir jag som lämnar på dagis imån å han hämtar om jag känner honom rätt haha utgår ifrån det i alla fall så blir det en överraskning om han kommer i em.. Julen närmar sig med stormsteg oxå, tredje advent redan, herre gud, tur att jag inhandlad det mesta, är ett litet klädesplaggg å något som låter mycket till William´s kusin haha samt ett paket till julklappsleken.. Ganska lagom på två veckor, är sjukskriven året ut så skönt att ha gjort det å slippa tänka på dom pengarna, för det lönebeskedet blir inget roligt..
Glad tredje advent på er!

//S


Lördag

Ja, då var det lördag och full rulle på barnen, natten gick kanon bra å även nu på morgonen.. Det är spring i benen kan man säga så det blir till att trottsa blåsten en stund å gå ut så dom får lite frisk luft oxå.. Idag känns kroppen väldigt öm, har verkligen svårt att sitta på bara denna stolen haha helt sjukt.. Varje kant som i vanliga fall inte hade varit något, känns som sylvassa kanter.. Nu ska jag njuta av småskitarnas energi å skratt, ha det gott!

//S


Godmorgon

Då var det morgon och sonen är på dagis, det var verkligen en pers att ta sig ut idag i detta regn å blåsväder.. Han ville som vanligt inte till dagis, inte för han inte trivs där utan mer för att testa mig, det är mycket så för när vi väl är där så är det hej då väldigt fort haha idag ska jag ge mig på att vara tvåbarnsmamma, herre gud säger jag, Ångest! jag som alltid älskat barn å gör även nu men är väldigt glad för att bara ha en, hur skulle jag orka? vi får la se, men är rädd för att någon inte vill gå å någon vill sova eller så efter som jag bara har en vagn.. man vet aldrig med småttingar, dom är 1 och 2år så det blir full fart.. sedan är man rädd för att dom ska väcka varandra inatt, hur ska dom sova? vart ska dom sova? ångest ångest ångest.. å det är inte ens svåra beslut å jag vet att jag klarar det egentligen å det kommer vara både roligt å gå skitbra men det är hjärnan som spökar, tänk om.. Har nu under dessa månader jag mått dåligt och haft denna värk i kroppen kommit fram till att 1barn känns alldeles utmärkt.. har alltid velat ha många barn men vill kunna ta hand om dom oxå å nu mera känns det som ett barn räcker skulle inte orka med fler, hade jag varit tvungen så visst då gör man det men jag har ett barn å tacka gudarna för det, inte alla som en får möjligheten till det men det räcker gott å väl.. ingen ide att skaffa sig vatten över huvudet utan bättre att vårda det man har!

//S


Tar slut

Ja, ofta tar orken verkligen bara slut sådär och det har den gjort idag.. Har lämnat sonen på dagis, hem å småpulat lite innan det var dags för sjukgymnastik/vattengympa med sjukgymnast.. väldigt bra och behövligt men är helt slut efteråt, en kompis tittade förbi med sina två barn för att hjälpa mig flytta iordning i vardagsrummet.. Men redan hem från badet kände jag bara, nej, orkar inte.. Jag har alltid varit så glad å varit över allt, jag har blivit någon som är glad visst men inte alls lika ofta, får kämpa för att komma iväg och har jätte svårt när det är för mycket folk.. det är som att hjärnan inte orkar med å kroppen sätter stopp.. jag känner en som lider av deppritioner och känner  igen mig själv på vissa sätt men kommer aldrig låta mig falla så långt ner.. Kommer kämpa med näbbar å klor, min son och jag förtjärnanr det.. därför är det bara att kämpa sig upp och kämpa sig iväg, där emot är det viktigt att ha tid, inte stressa, klarar inte av stress, då tar det bara stopp.. trotts att allt känns väldigt jobbigt så har jag det väldigt bra och jag är så evigt tacksam för vännerna som finns där å orkar med mig, min son som lyser upp tillvaron, får en att tvinga sig framåt i tillvaron, har en kärlek som håller mig kär, vad kan man mer önska? inte mycket, men varför känner man sig då så nere? Väldigt konstigt detta med hjärnan, jag är lycklig men känner mig inte så..

//S


Välkommen

Detta är en sida där jag kommer dela med mig av mig å vad jag känner.. Har under en tid levt med ständig smärta och trötthet i kroppen, något som förändrat mig mycket.. Att ständigt ha ont någon stanns i kroppen, att känna sig ständigt trött och att varken kropp eller knopp inte vill det man själv vill.. Väldigt frustrerande och jobbigt både för mig och för folk runt om mig, det är svårt att ta på något som inte syns.. Visst ser man att jag inte mår bra ibland men man ser inte hur dåligt jag mår, att ständigt varje dag få kämpa sig upp och ut.. Har en son på 2år som jag har varannan vecka, så varannan vecka finns solljuset lite extra men det tar även väldigt mycket kraft att Älska någon och få någon att må bra när man själv inte gör det.. Jag tycker verkligen inte synd om mig själv för alla har vi något men man måste göra något av det och jag hoppas på att kunna hitta en bra väg här med er, ge tipps och få tipps för att få en så bra liv som möjligt för det blir vad man gör det till, till väldigt stor del i allafall..

//S


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0